Доступність посилання

ТОП новини

Проблема Майдану в тому, що він так і не висунув соціальних питань – Жадан


Проблема Майдану у тому, що він так і не висунув соціальних питань – Жадан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00
Проблема Майдану в тому, що він так і не висунув якихось соціальних питань, якихось соціальних проблем, заявив сьогодні письменник Сергій Жадан.

«Очевидно, гасло «Україна – понад усе!» не для всіх українців є важливим, не для всіх є дієвим», – наголосив Жадан на зустрічі з активістами Майдану, що відбулась у холі Українського дому в Києві. Письменник читав свої вірші, а після цього спілкувався з читачами на тему проблем та перспектив Майдану.

Сергій Жадан закликав шукати якісь спільні речі, які об’єднають усі регіони України.

Після цього відбулася презентація нового випуску журналу соціальної критики «Спільне». Тематика цього випуску перетинається з гострою нині в українському суспільстві дискусією про євроінтеграцію. Чимало його статей присвячені суперечливим наслідкам євроінтеграційних процесів та супутніх їм ринкових реформ для країн Центрально-Східної Європи.

Зокрема, однією з найбільших проблем Майдану автори вбачають те, що досі на головній площі країни ніхто не висунув соціально-економічних вимог.

Презентація проходила у формі дискусії за участю авторів і редакторів журналу «Спільне»: Дениса Горбача, Захара Поповича та Володимира Іщенка.
XS
SM
MD
LG