Доступність посилання

ТОП новини

Вбиті і поранені. Силовики били навіть медиків


Київ – Міліція заявляє про тринадцять загиблих під час сутичок в урядовому кварталі. Медична служба Майдану підтверджує вісім із них, однак зазначає: десятки людей у вкрай важкому стані евакуювали із польових шпиталів, тому число загиблих наразі може сягати двадцяти. Загальне число поранених, за даними служби – понад три сотні.

Наразі МВС повідомляє про шістьох загиблих правоохоронців, а станом на пів на дев’яту вечора речниця київської міліції Ольга Білик у коментарі Радіо Свобода говорила про сімох загиблих цивільних.

«Із цивільних загинули: двоє від серцевого нападу, один – у кареті «швидкої», попередньо від вогнепального поранення, один – в одному з офісів у результаті пожежі. Ще троє в Будинку офіцерів: один у результаті ДТП, ще двоє – попередньо від вогнепального поранення», – зазначила речниця.
З того часу інформація на сайті МВС щодо загиблих демонстрантів не оновлювалась.

Медична служба Штабу національного спротиву підтверджує вісім смертей мітингувальників. Про це Радіо Свобода сказав очільник медичної служби Олег Мусій. За його словами, він особисто бачив трьох загиблих у Кріпосному провулку.

«Один із них – із Запорізької області – був убитий пострілом в потилицю, тобто це було вогнепальне поранення, – розповідає Мусій. – Другий, що був доставлений, – киянин, 45 років. Був вбитий пострілами в серце і в живіт, два кульових отвори. Третій загиблий – із Івано-Франківщини, депутат Городенківської райради – загинув від того, що машина міліції проїхала через його голову і розчавила повністю».

Ще двох, чоловіка і жінку, виявили неподалік від барикади на Інститутській. Пізніше до Будинку профспілок доставили ще трьох загиблих.
Поранені і вбиті на Інcтитутській
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:59 0:00

Мусій: поранених – близько трьохсот

Сімох поранених у вкрай важкому стані забрали із польового шпиталю у Будинку офіцерів, наразі їхня доля невідома, зазначає лікар. За його словами, пізніше у реанімацію із Будинку профспілок забрали більше десятка людей, частина із них – у комі, тому тепер кількість загиблих може сягати двадцяти. Загалом, говорить Мусій, медслужба опікується понад трьомастами поранених. Серед них є й медики.

«Переламана рука однієї дівчинки із мобільних бригад, жорстоко побита «Беркутом» вона і її подруга. Це при тому, що у них всіх були розпізнавальні знаки, що вони – медики. Окрім того, із нашої медичної сестри також зняли футболку й побили її міліція і тітушки», – розповів Олег Мусій.

Шпиталі у Будинку офіцерів, на Грушевського, у Жовтневому палаці та в Українському домі – на території міліції, повідомив Мусій. Натомість, за його словами, у Будинку профспілок розгорнули три медичні пункти замість одного, там є польові хірурги, окрім того, можливо, відкриють шпиталь у Михайлівському соборі.

Тим часом, у прес-службі КМДА інформують, що за допомогою до медиків звернулися 209 учасників акції протесту, шпиталізовано 110 осіб.

  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG