Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Польщі: насильство в Україні матиме наслідки, головний відповідальний – президент


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Світ має дуже обмежений вплив, коли влада «якоїсь країни» вирішить вдатися до насильства, але це, «безумовно, не залишиться без наслідків», заявив сьогодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, коментуючи становище в Україні.

Виступаючи на польському телеканалі TVN24, Сікорський на запитання, кого саме можуть стосуватися такі наслідки, відповів: необхідно проаналізувати, хто спричинив кровопролиття. За його словами, всі рішення ухвалюватимуть після аналізу становища «на холодну голову».

Але, сказав міністр, врешті відповідальність несе президент України. «Якби це залежало від уряду Польщі, від ЄС, цих заяв, напевно ж, не було б», – сказав Сікорський.

Він нагадав, що Євросоюз має широку палітру санкцій – від таких, як щодо Білорусі, з обмеженим результатом, аж до тих, які накладали на Кубу, Зімбабве чи Іран і які виявилися результативними.

Уже в цілій низці країн ЄС виступили з різкою критикою сьогоднішнього насильства в Києві. Також пролунали кілька попереджень про санкції Євросоюзу проти осіб, винних у цьому насильстві.

Нині на майдані Незалежності в Києві триває силовий розгін демонстрантів, який влада називає «антитерористичною операцією».
XS
SM
MD
LG