Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають своїх громадян про ризики в Україні


Державний департамент США видав у вівторок оновлене попередження для своїх громадян, у якому застерігає про підвищену небезпеку подорожей до України через тривалий політичний неспокій і насильницькі сутички між силовиками і демонстрантами.

Через події вівторка в Києві Держдепартамент закликає громадян США, які перебувають в Україні, намагатися бути непомітними, а в час сутичок не виходити вночі з дому.

Документ повідомляє, зокрема, про дії «тітушків», які нападають на журналістів і демонстрантів і чинять інші акти насильства, і радить американцям уникати всіх протестів, демонстрацій і великих зібрань. Тих, хто вже зупинився в житлі чи готелях неподалік місць протестів, застерігають, що варто покинути ці місця або бути готовими в разі сутичок не виходити на вулицю, можливо, і протягом кількох днів.

Американців, які їдуть до України чи перебувають там, закликають зареєструватися на спеціальній сторінці сайту Держдепартаменту чи безпосередньо в найближчому посольстві або консульстві США, щоб у разі потреби американським дипломатам було легше зв’язатися зі своїми громадянами.

У вівторок у Києві мирна спершу хода до Верховної Ради наразилася на відсіч силовиків, які перейшли в наступ і протягом дня врешті вибили демонстрантів із більшої частини центру міста. Нині силовий розгін демонстрантів, який влада називає «антитерористичною операцією», триває вже на майдані Незалежності. Лідери опозиції заявили після нічної зустрічі з президентом, що Віктор Янукович відмовився відвести силовиків і пригрозив керівникам опозиції кримінальним переслідуванням.
XS
SM
MD
LG