Доступність посилання

ТОП новини

Янукович каже, що його намагалися схилити до силового варіанту, але він – за спільну мову


Президент Віктор Янукович заявив, що його намагалися схилити до силового варіанту вирішення політичної кризи, але він підтримує шлях діалогу. Про це йдеться у заяві на сайті глави держави.

«Скажу щиро, у мене бувають радники, які намагаються мене схилити до жорстких варіантів – до застосування сили. Але я завжди вважав застосування сили помилковим підходом. Є кращий і більш ефективний спосіб – знайти спільну мову. Піти на компроміс. Домовитися. Я вже казав не раз, що у такому випадку дещо втратить влада. Втратить і опозиція. Але виграє Україна», – зазначив Янукович.

Він також поклав відповідальність на опозицію за загострення подій у Києві за останню добу. «Опозиційні лідери знехтували основним принципом демократії – владу здобувають не на вулицях чи майданах, а лише на виборчих дільницях. Я не раз говорив їм – незабаром вибори. Якщо народ довірить вам – будете при владі. Якщо не довірить – не будете при владі. Але і перше, і друге має статися в законний спосіб, так, як велить Конституція України. Межу вони перейшли, коли закликали людей до зброї. А це – кричуще порушення закону. І законопорушники повинні стати перед судом, який визначить їм покарання. Це не моя забаганка, це мій обовʼязок як гаранта Конституції – забезпечити мир в країні, спокій громадян і справедливість стосовно кожного», – мовиться у заяві президента.

«Виходячи з цього, я ще раз закликаю лідерів опозиції, які переконують, що вони теж прагнуть мирного врегулювання, негайно відмежуватися від тих радикальних сил, які провокують кровопролиття і сустички з правоохоронними органами. Або, у разі, якщо вони не бажають відмежовуватися – визнати, що вони підтримують радикалів. І тоді з ними буде інша розмова», – зазначив Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG