Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно зробити все, щоб запобігти подальшому кровопролиттю – заява опозиції


Партії «Батьківщина», УДАР і Свобода заявляють, що трагічні події в Києві 18 лютого не є сценарієм української політичної опозиції.

«Ми ніколи не закликали, не закликаємо й не закликатимемо людей до зброї. Це − наша принципова позиція. Смерть кожної людини − особиста трагедія кожного з нас», − ідеться у спільній заяві трьох партій, оприлюдненій на сайті «Батьківщини» в середу.

Крім того, в заяві сказано, що опозиція вважає контрпродуктивною умову влади розпустити Майдан, але вважає, що повинна зробити все можливе й неможливе для запобігання подальшому кровопролиттю.

«Розпуск Майдану як умова, висунена Януковичем опозиції, є контрпродуктивною та відірваною від реалій. Не ми збирали Майдан, і не нам його розпускати! Люди самі вирішать, як їм бути – залежно від того, коли і в який спосіб буде задоволено їхні вимоги», − йдеться в заяві.

«Вести переговори із режимом, чия політика призвела до смерті багатьох людей, − справа вкрай неприємна, але ми зобов’язані зробити все можливе і навіть неможливе, щоб запобігти подальшому кровопролиттю», − йдеться в заяві.

18 лютого в Києві поновилося протистояння між протестувальниками й силовиками. За попередніми даними, загинуло 26 людей, понад тисяча поранені, сотні госпіталізовані.
XS
SM
MD
LG