Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Німеччини: відмова Януковича від переговорів – велика помилка


Франк-Вальтер Штайнмаєр (л) уже зустрічався з Віктором Януковичем (п), на той час прем’єром, у Києві 6 лютого 2007 року
Франк-Вальтер Штайнмаєр (л) уже зустрічався з Віктором Януковичем (п), на той час прем’єром, у Києві 6 лютого 2007 року
Тактика зволікання президента Віктора Януковича дорого обійшлася Україні, а його відмова від серйозних переговорів про мирне вирішення конфлікту і конституційну реформу – велика помилка, заявив сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

До відповідальності президента Януковича, уряду і силових структур належить діяти розважливо і знизити напруженість протистояння, мовиться в його заяві, оприлюдненій на сайті міністерства.

Міністр знову наголосив, що насильство не дає вирішення, а тільки погіршує становище. Він закликав головних дійових осіб протистояння відмовитися від насильства. За його словами, це стосується і силових структур, і радикальних елементів серед демонстрантів.

Хоча після вчорашнього спалаху насильства це може бути важко, але головною метою має бути створення умов, щоб поновити політичний процес переговорів, наголосив Штайнмаєр.

Як мовиться в повідомленні, він виступив із цією заявою на берегах німецько-французьких урядових консультацій про становище в Києві.

Під час цих консультацій, що відбулися в Парижі, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель назвали події в Україні «огидними і неприйнятними». Вони також висловили сподівання, що на запланованій на завтра надзвичайній зустрічі голів МЗС країн Євросоюзу щодо України буде застосовано санкції до людей, причетних до ескалації насильства в Києві.

У ніч на сьогодні лідери опозиції намагалися провести переговори з Віктором Януковичем, але після зустрічі повідомили, що той відмовився розглядати їхні пропозиції і вимагав просто припинити всі протести.
XS
SM
MD
LG