Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: Вашингтон скоро повідомить про нові заходи щодо України


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт
Стосовно можливих санкцій щодо причетних до насильства в Україні США залишають у своєму розпорядженні «всі політичні інструменти», і найближчим часом Вашингтон має додатково повідомити про це, заявив сьогодні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Виступаючи після відвідин Міністерства закордонних справ України, він нагадав журналістам, що США вже скасували візи кількох посадовців, яких вважають відповідальними за попередні прояви насильства на Майдані.

Повторивши засудження цього насильства, посол наголосив, що, на думку США, мирні демонстрації мають бути під захистом.

У цей кризовий для України момент, сказав він, Вашингтон сподівається, що президент Віктор Янукович виконає керівну роль і скористається з можливості повернути країну на шлях до демократичного, заможного й мирного майбутнього.

Представники США вже попереджали, що Вашингтон може запровадити нові персональні санкції проти винних в останньому насильстві в Україні, як уже запровадив проти винних за насильство в листопаді і грудні. Європейський союз розгляне можливість своїх санкцій завтра на надзвичайному засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.
XS
SM
MD
LG