Доступність посилання

ТОП новини

У Хмельницькому палає управління СБУ, двоє загиблих


Дев’ять пожежних машин гасять приміщення обласного управління СБУ у Хмельницькому. З приміщення евакуйовано 40 співробітників. До того вони були заблоковані протестувальниками, які оточували будівлю з другої половини дня середи 19 лютого.

Як розповідають очевидці, силовики відкрили вогонь по активістах, що намагалися потрапити до будівлі. Була тяжко травмована молода жінка. Протестувальники намагалися перелізти огорожу й потрапити до внутрішнього двору управління СБУ.

Двох протестувальників застрелили, сімох травмували. У відповідь на такі дії силовиків, мітингувальники притягнули три тролейбуси, забарикадували ними вихід і закидали управління пляшками із займистою сумішшю.


(Відео з YouTube-каналу користувача Артур Литинский)

Керівник прес-центру обласного управління МВС у Хмельницькій області Інна Глега підтвердила Радіо Свобода, що біля управління СБУ поранені чотири людини.

18 лютого офіційний сайт Служби безпеки України оприлюднив спільну заяву голови Служби безпеки України Олександра Якименка та в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. У цій заяві вони кажуть, що «ми, якщо буде продовжуватися безлад, будемо змушені вдатися до жорстких дій».
XS
SM
MD
LG