Доступність посилання

ТОП новини

Майдан. Вбивства людей. Рада зупиняє силовиків. LiveBlog online

Опозиція й активісти закликають усіх і далі прибувати на територію Майдану. Верховна Рада заборонила «антитерористичну операцію»

Підсумки

Україна пережила найтрагічніший день у своїй новітній історії: снайпери розстрілювали людей на Майдані. Загинуло від 70 до 100 людей, за даними опозиції та медиків Майдану. МОЗ повідомляє про 75 загиблих від 18 лютого. Сотні поранених.

МВС спочтаку відхрещувалося від використання вогнепальної зброї, потім - визнало, що снайпери прикривали відступ силовиків на Інститутській.

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі шість годин розмовляли з Януковичем. Він нібито погоджується на дострокові вибори, про це повідомив польський прем'єр Дональд Туск. Міністри ночують у Києві, тривають перемовини.

Верховна Рада зібралася на екстрене засідання й ухвалила рішення про відведення силовиків з Києва на місця дислокації, припинення антитерористичної операції, засудження насильства, припинення блокування доріг, звільнення всіх затриманих від листопада 2013 в зв'язку з протестами.

По всій країні відбуваються акції протесту. Силовики Рівного, Луцька, Тернополя, Ужгорода перейшли на бік народу.

ЄС запровадив санкції проти винних у кровопролитті: замороження активів, заборона в'їзду. Завтра обіцяють підготувати список осіб під санкціями.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ
Триває трансляція Радіо Свобода з Майдану. Залишайтеся з нами


Друга резонансна кадрова зміна в керівництві Генштабу Збройних сил: у відставку подав заступник начальника Генштабу Юрій Думанський

Він назвав причину - незгода з позицією керівництва Міноборони, що втягує армію у громадянський конфлікт. Про це він повідомив Lb.ua.
З прямої трансляції з Майдану видно, що там зараз тисяч 30 людей. Народний депутат Олег Ляшко оголосив, що завтра Верховна Рада має намір, поміж іншого, ухвалити рішення щодо зміни її керівництва, відсторонення Захарченка.
Дуже багато людей зупинилися на молитву...
Рада оголосила перерву до 10 години ранку.

Священики на сцені Майдану моляться за упокій убитих майданівців у ці хвилини.

Батько тримає за руку вбитого сина
Як ніколи, українці можуть зрозуміти чужий біль та несправедливість. Ось в Єгипті журналістам за те, що. виконували свою роботу, загрожує в'язниця.


Ще п'ять нардепів вийшли з Партії регіонів


Громадський активіст Богдан Глоба повідомив на своїй сторінці у Facebook, що полтавчани перекрили трасу Харків-Київ, щоб не пустити тітушок на Київ. Тамтешні «Беркут» та звичайна міліція повністю перейшли на бік народу, пише він. Допомагають охороняти трасу. Силовики перейшли на бік народу також в Ужгороді, Рівному, Луцьку, Тернополі, надходять повідомлення й з інших міст, але потребують перевірки та офіційного підтвердження.
Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі відчули сьогодні на собі, як це проходити через блок-пости «Беркуту» в урядовому кварталі. Журналістів через них стабільно не пропускали впродовж останніх двох місяців, міністрів пропустили, на щастя.


Країна має знати імена і тих депутатів, що прийшли на засідання, і ті, що не прийшли. Чи не так?
Кіровоградці протестують під стінами облдержадміністрації мирно, але будівлю все одно готують до штурму

Будівлю Кіровоградської облдержадміністрації готують до штурму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
Сергій Тігіпко не прийшов на засідання Ради. Він неодноразово закликав до примирення, до рішучих кроків, до ухвалення конкретних рішень. Більшість депутатів з його групи теж не з'явилась.



Ще одна гарна новина


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG