Доступність посилання

ТОП новини

Міліція радить киянам сидіти вдома і каже, що має право стріляти


Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян утриматися від поїздок до центру Києва.

«Найкраще зараз обмежити пересування власним транспортом або взагалі не виходити з помешкання. Такі заходи перестороги пов’язані з тим, що на вулицях Києва перебувають озброєні та агресивно налаштовані люди», – кажуть у міліції.

На сайті МВС також попереджають про право міліціонерів застосовувати вогнепальну зброю для відбиття нападу.

«Правоохоронці не застосовували і не застосовуватимуть зброю щодо мирних громадян. Натомість на спроби екстремістів спричинити шкоду життю і здоров’ю працівників органів внутрішніх справ міліція реагуватиме згідно із законом України «Про міліцію», – йдеться в повідомленні.

Відомство посилається на статтю 15 закону цього закону, яка регламентує застосування вогнепальної зброї як крайній захід, зокрема, для захисту громадян від нападу, що загрожує їхньому життю і здоров’ю, а також звільнення заручників, відбиття нападу на співробітника міліції або членів його сім’ї, якщо їхньому життю або здоров’ю загрожує небезпека, для відбиття нападу на об’єкти, що охороняються.

У МВС також заявили про одного загиблого і 29 поранених міліціонерів під час сьогоднішнього протистояння у центрі Києва.

З боку протестувальників, за непідтвердженою інформацією, загинули щонайменше 10 людей.
XS
SM
MD
LG