Доступність посилання

ТОП новини

20 протестувальників загинули сьогодні – Богомолець


20 протестувальників загинули сьогодні – Богомолець (англійською мовою)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00
Лікар Ольга Богомолець, яка координує медичну службу Майдану, заявляє про загибель 20 протестувальників сьогодні під час сутичок із міліцією у центрі Києва.

За її словами, 12 тіл принесли до готелю «Україна», де облаштований медпункт, ще 8 тіл – в інших місцях, зараз тіла везуть до моргів.

«Це були снайпери, ні в кого немає поранень у ногу чи руку. Кулі спрямовували в голову або серце», – каже Богомолець.

Щодо поранених сьогодні, то, за словами лікаря, це десятки людей. Точну кількість мають оголосити пізніше. «Якщо в людей не серйозні рани, ми передаємо їх волонтерам. Волонтери везуть людей до лікарень по місту. Ми не передаємо поранених державним лікарням, тому що звідти їх може забрати міліція, навіть якщо в них тяжкі рани», – каже лікар.

У вівторок, 18 лютого, як заявила Богомолець, під час сутичок загинули 25 протестувальників, півтори тисячі поранених, понад 350 людей із тяжкими ранами у лікарнях, із них півсотні – у дуже тяжкому стані.

Лікар назвала те, що відбувається в Україні, «геноцидом 21 століття проти українського народу». Вона закликала політиків, незалежно від їхньої партійної належності, припинити вбивства людей.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють про трьох загиблих сьогодні міліціонерів, 63 працівники органів внутрішніх справ перебувають у тяжкому стані.

У МОЗ підтверджують загибель семи людей за сьогоднішній день, із них – двох міліціонерів.
XS
SM
MD
LG