Доступність посилання

ТОП новини

США обурені насильством, закликають Януковича відвести силовиків


Тіла кількох із застрелених у Києві демонстрантів, 20 лютого 2014 року
Тіла кількох із застрелених у Києві демонстрантів, 20 лютого 2014 року
Сполучені Штати Америки обурені тим, що українські силові структури стріляли з автоматичної зброї по власному народові, заявив сьогодні речник Білого дому США.

Сполучені Штати закликають президента Віктора Януковича негайно відвести силові структури з центру Києва, мовиться в заяві.

Влада має поважати право на мирний протест, а учасники протесту мають діяти мирно, заявляє Білий дім.

США також закликають Збройні сили України не втручатися в конфлікт, який має бути вирішений політичним шляхом.

Як заявив Вашингтон, він разом із європейськими союзниками працюватиме над тим, щоб винні в насильстві в Україні були притягнені до відповідальності.

Також вони співпрацюватимуть у допомозі українському народові в поверненні єдиної і незалежної України на шлях до кращого майбутнього, мовиться в заяві.

Сьогодні у Брюсселі міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу почали надзвичайне засідання, присвячене становищу в Україні і запровадженню персональних санкцій проти відповідальних за насильство.

Напередодні свої санкції проти причетних до насильства в Україні запровадили Сполучені Штати Америки. Там ідеться про скасування чи заборону видачі віз приблизно 20 українським посадовцям. Вашингтон попередив, що може розширити свої санкції.

Сьогодні зранку в Києві поновилося насильство, працівники силових структур почали широко застосовувати проти демонстрантів бойову вогнепальну зброю, що призвело до багатьох жертв, у першу чергу серед учасників протестів.
XS
SM
MD
LG