Доступність посилання

ТОП новини

Луганці біжать знімати гроші з банкоматів


Черга побіля банкомату у Луганську
Черга побіля банкомату у Луганську
Луганськ ­– Через загострення ситуації у Києві, у Луганську почалася паніка. Люди кинулися знімати готівку, запасатися пальним та скуповувати продукти харчування. А Луганську ОДА продовжують посилено охороняти і міліція, і найняті козаки.

У Луганську виникла паніка. Біля банкоматів вишикувалися довгі черги. Люди у прямому сенсі цього слова побігли знімати готівку зі своїх рахунків. Напередодні ввечері у центрі міста, і не тільки в центрі було складно знайти банкомат, де б можна було зняти гроші.

«Банкомат не працював, грошей у ньому не було. Сказали, що гроші можна отримати у касі. Я десь близько години простояла. Зняла гроші, у мене їх не дуже багато, в порівняні з тим, що я бачила, які суми люди знімали зі своїх депозитів», – розповіла Радіо Свобода луганка Вікторія Марченко.

Ажіотаж також виник і в магазинах. Кореспондент Радіо Свобода бачив, що спорожніли полиці з деякими продуктами харчування, зокрема із цукром, сіллю, крупами, борошном.

Луганську обласну державну адміністрацію продовжують посилено охороняти і міліція, і найняті козаки. На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку так званими «дружинниками» встановлені намети. При собі вони мають дерев’яні бити.

А ось голова обласної організації «Батьківщини» Ірина Верігіна, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода про план дій сказала, що головне завдання наразі – інформувати населення. Луганська опозиція планує й надалі проводити Народні віча. Штурмів адмінбудівель та інших подібних дій не планується, повідомили у Штабі національного спротиву Луганщини.

На Антимайдан луганців не повезуть – регіонал

Водночас, стало відомо, що Партія регіонів не набиратиме в Київ добровольців на Антимайдан. Про це повідомив інформагенції Схід.інфо голова міської організації Партії регіонів Олександр Ткаченко. За його словами, «не можна піддавати небезпеці життя та здоров’я наших людей».

Але між тим, сьогодні о 16 годині у Луганську відбудеться мітинг, який анонсований, як мітинг «проти розколу України та намагань розв’язати громадянську війну в нашій країні». Формально захід ініційований обласною радою ветеранів, обласною радою жінок та іншими організаціями, але відомо, що керівники цих організацій є депутатами облради за списками Партії регіонів.

Луганців закликають вийти на площу, сказавши «Ні» екстремізму, при цьому на одежу потрібно пов'язати георгіївську стрічку.

Що ж думають пересічні луганці про події у Києві, кореспондент Радіо Свобода запитував на вулицях міста:

Просто жах! Я навіть не можу собі представити, чим все це тепер може закінчитися, і як далі буде жити наш народ;
– Складно робити висновки по новинам, що насправді там відбувається. У мене є робота сімя, у мене не має часу на поїздку в Київ;
–Я підтримую дипломатичні переговори, мирні абсолютно, адекватні вибори, перевибори, якщо вони потрібні, але не військові дії;
– Ситуація дуже складна – можлива громадянська війна!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG