Доступність посилання

ТОП новини

Рівне: третій день страйку


Рівне: третій день страйку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00
Третій день страйку у Рівному розпочався з обговорення Статуту координаційної ради, до якої входять правоохоронці і представники Народної ради, яка і має забезпечувати порядок у місті.

Група молодиків у масках прийшла учора ввечері до військової частини з наміром «роззброїти» 13-й армійський корпус, сьогодні таку спробу повторили невідомі біля частини внутрішніх військ. Представники Народної ради від різних політичних сил встигли завадити цим намірам.

Люди в масках намагалися вчинити погром у торговому комплексі «Ліон» і мало не вступили в бійку з журналістами. Самооборона Майдану завадила розгорітися цьому конфлікту.

Водночас саме Самооборона завадила працівникам охоронної фірми «Яструб» виїхати до Житомира на заміну колегам, які попрямували на Київ. Напередодні ж рівняни на виїзді з міста роззброїли тернопільський «Беркут», який у результаті повернувся на місце дислокації.

Водій-білорус запанікував – його поранили

Уночі «Правий сектор» патрулював місто мобільними групами спільно з міліцією. Їм допомагали велосипедисти, які також виконували роль патрульних. Ніч у місті минула спокійно. Однак поблизу Рівного стався інцидент, який підштовхує і самооборонців, і правоохоронців до тіснішого узгодження дій щодо охорони правопорядку.

На виставленому рівнянами на автотрасі Київ-Чоп блокпосту цієї ночі стріляли. Поранений водій мікроавтобуса виявився білорусом, який віз на відпочинок до Прикарпаття групу з жінок і дітей. За словами людей, які чергували на сусідньому блокпосту, вони спокійно пропускали і перевіряли машини, але раптом почули постріли. Люди кажуть, що у білоруса, який не чекав, що доведеться проїжджати через барикади, «здали нерви» – після зупинки він різко дав задній хід. Хто стріляв у нього – наразі невідомо, але цю людину затримали. Чоловіка поранено в руку, йому викликали «швидку» й відвезли до лікарні, де прооперували. Переляканих жінок із дітьми відвезли до готелю. Відкрито кримінальну справу.

Упродовж ночі кілька разів прорватися через барикади намагалися нетверезі мешканці Костополя Рівненської області. Однак самооборонці зняли їх із машини, і зрештою відвезли додому. Свою увагу до нетверезих водіїв пояснили тим, що працівників ДАІ в області майже не лишилося, відтак контроль за дотриманням правил дорожнього руху ліг на самих людей.

Із рештою автомобілів упродовж минулої ночі ускладнень не виникало. Водії здебільшого з готовністю відкривали багажники і кабіни, часто сигналили пікетувальникам на знак підтримки. Жінки забезпечували чергових їжею і чаєм, охочих почергувати рівнян було багато.

По обіді до міста привезуть загиблих на столичному Майдані рівнян. Зранку стало відомо, що йдеться вже про п’ятьох людей.
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG