Доступність посилання

ТОП новини

Режим Януковича повалено. Рада усунула його. Спікер − Турчинов. Нові керівники в СБУ, ГПУ, Міноборони. LiveBlog

Вибори президента призначено на 25 травня. Тимошенко на волі







Австрія звинувачує Андрія Клюєва у відмиванні коштів. Краще пізно, ніж ніколи...

У Австрії провадиться кримінальна справа проти голови адміністрації президента Андрія Клюєва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Відня. Розслідування за двома статтями «відмивання коштів» та «зловживання владою» проводить прокуратура, а саме департамент боротьби з економічними злочинами та корупцією. Про це йдеться у відповіді прокуратури організації місцевих українських активістів.

«Ваше подання від 23.01.2014 було перенаправлене до прокуратури Відня з огляду на вже розпочате там провадження».

У шапці листа йдеться про таке:
«Прокуратура з економічних злочинів та боротьби з корупцією.
Кримінальна справа.
Проти:
обвинувачений Андрій Петрович КЛЮЄВ,
нар. 12.08.1964, укр.
Згідно з:
§§ 165, 302 статті Кримінального кодексу Австрії».

У Кримінальному кодексі Австрії стаття 165 називається «Відмивання грошей». Карається позбавленням волі від одного до десяти років. Стаття 302 − «Зловживання владою». Карається позбавленням волі від шести місяців до п’яти років.

Як свідчать розслідування українських журналістів, у братів Клюєвих в Австрії є низка компаній, які контролюють сонячну енергетику в Україні, а також перелік об’єктів дорогої нерухомості. Згідно з австрійським законодавством, при підозрі у відмиванні коштів, пов'язані банківські рахунки мають бути заблоковані.

Певно, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не читає Twitter, де колеги, до яких він апелює, висловлюють інші думки, ніж ті, які він озвучує в своїй заяві. Він також переконаний, що Майдан не представляє інтереси українського народу

Сергій Лавров зробив заяву, в якій «настійно закликав Німеччину, Польщу та Францію як країни, які активно просували і засвідчили підписання угоди від 21 лютого, використовувати свій вплив на опозицію, щоб домогтися його негайного виконання і приборкання бешкетників-молодчиків».

«Час припинити вводити в оману світову громадськість і вдавати, ніби сьогоднішній Майдан представляє інтереси українського народу», − зазначили у російському МЗС. «Франк-Вальтер Штайнмайер, Р.Сікорський і Л.Фабіус підтримали заклопотаність російської сторони, визнали невиконання опозицією своєї частини зобов'язань і обіцяли терміново зробити додаткові кроки з метою забезпечення реалізації досягнутих домовленостей», − стверджується в повідомленні російського дипломатичного зовнішньополітичного відомства.

Вікіпедія оперативно оновила інформацію на сторінці, присвяченій Віктору Януковичу

Юлія Тимошенко звільнена, їде в аеропорт

Як повідомляє кореспондент Радіо свобода, Юлію Тимошенко вивезли з будівлі лікарні Харкові на сидячому візку. Вона сіла в машину, і за повідомленнями представнкиів її партії, попрямувала до аеропорту.

Прихильники екс-прем'єра кричать «Ура!»

ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ


Дострокові президентські вибори мають відбутися 25 травня - рішення Верховної Ради
Янукович називає незаконними останні ухвалені у Раді рішення і заявляє, що нічого не підписуватиме.

А тим часом Верховна Рада в ці хвилини ухвалила постанову про імпічмент президента Януковича, 317 голосів


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG