Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти «Інтеру» заявляють про незгоду з редакційною політикою каналу


Журналісти телеканалу «Інтер» заявляють про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Як повідомляє «Телекритика», про це журналісти написали у відкритому листі керівництву ТОВ «Національні Інформаційні Системи».

Лист підписали 16 журналістів, редакторів і операторів.

«У зв’язку з тим, що з грудня 2013-го випуски наших новин перетворилися з просто провладних у пропагандистські з усіма відповідними симптомами (перекручування та замовчування фактів, відсутністю балансу як у сюжетах, так і у випуску), ми просимо Вас повернутися до стандартів журналістики, об’єктивно висвітлювати події на Майдані і в регіонах, не перекручувати факти і утриматися від маніпуляції», – йдеться в листі.

Журналісти зазначають, що борються за кожне слово в матеріалах. «Їх правили не раз, змінюючи до невпізнання. Нам вказували, кого записувати і які саме слова з інтерв’ю повинні бути в ефірі. Об’єктивні матеріали часто не видавали. Ми не можемо працювати в умовах, коли нам в обличчя кажуть, що ми брешемо», – пишуть журналісти.

Вони зазначають, що теж відповідальні за той продукт, який випускає НІС, і тому вважають себе зобов’язаними попередити глядачів про те, що не згодні з редакційною політикою каналу.
XS
SM
MD
LG