Доступність посилання

ТОП новини

У Львові триденна жалоба за загиблими на Майдані


Барикада у Львові, 20 лютого 2014 року
Барикада у Львові, 20 лютого 2014 року
У Львові оголосили триденну жалобу за загиблими у Києві 20 лютого. Серед загиблих – 13 мешканців Львівщини і Львова. Зі своїми Героями нині попрощались майданівці. Найбільшою проблемою є привезти поранених у львівські лікарні. Також польські медики зголосились лікувати українців.

За останню добу у Львів привезли 27 поранених із вогнепальними пораненнями, із травмами кінцівок, із кульовими пораненнями в голову.

У львівських лікарнях чекають на поранених, але найскладніше і найбільшою проблемою є – як їх транспортувати з Києва, розповів Радіо Свобода мер Львова Андрій Садовий. Частину громадян Львівщини перевозять реанімобілями обласного центру медицини катастроф, а також везуть і власним транспортом. Польща зголосилась приймати поранених українців, польські медики готові їх лікувати. Доїзд до всіх пунктів пропуску на українсько-польському кордоні вільний.

«Немає проблем, щоб відправляти людей за кордон, це у Вроцлав, Перемишль, Люблін. Як тільки є потреба, то ми одразу відправляємо. Головне сьогодні – перевозити поранених із Києва до Львова, бо тут безпечніше і тут можна більше уваги приділяти людям. Бо можна лише уявити той шок, скільки людей привозять у Київ», – каже мер.

У Львові оголосили триденну жалобу. Обмежені розважальні заходи і продаж алкоголю у місті.

13 мешканців Львівщини загинули у Києві 20 лютого, серед них двоє львів’ян – 29-річний викладач Українського католицького університету Богдан Сольчаник і 22-річний студент Львівського університету імені Франка Ігор Костенко. Тіла загиблих мають привезти додому, де з ними прощатимуться рідні і друзі.

Львів’яни у журбі

На всіх будинках у місті приспущені українські прапори з жалобними стрічками.

Громадські активісти Львова звернулися з проханням до депутатів надати площі, що перед пам’ятником Шевченку ім’я Героїв Майдану.

Смерть, поранення, каліцтва людей на Майдані мешканці області сприйняли з великим болем – хтось молиться, палить свічки, старається допомогти, комусь важко дати раду емоціям.

Коли у селище Олесько Буського району 20 лютого пізно ввечері привезли двох поранених, кілька молодих людей прийшли до будинку місцевого депутата-регіонала, бізнесмена Володимира Сисуна і написали на паркані «регіонал». Чоловік вистрілив у людей з травматичного пістолета. Одного хлопця травмував, іншого побив.

Громада селища обурена діями депутата і вимагає для нього справедливого покарання.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG