Доступність посилання

ТОП новини

«Беркутівці» з Рівного каються перед земляками


«Віче каяття» у Рівному
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

«Віче каяття» у Рівному

Кожен із сорока рівненських «беркутівців», які прибули з Києва, привселюдно покаявся сьогодні перед земляками за «участь у кривавій війні проти власного народу».

Увечері під сценою рівненського Євромайдану спільно молилися бійці «Правого сектора» і «Беркута». «Правий сектор», як і обіцяв, прийшов на віче без масок. «Беркутівці» були в цивільному.

Їхній командир, Іван Котяш, зі сльозами на очах просив вибачення в рівнян за безчинства, яких, як він запевняє, він та його хлопці не чинили. Котяш попросив у земляків індульгенцію – дозволити надалі охороняти правопорядок і спокій в області, себто лишитися в лавах правоохоронців.

Люди такого дозволу не дали, незважаючи на те, що Котяш і бійці запевняли, що не брали в руки вогнепальної зброї. Якщо рівненський підрозділ стояв «у глибокому тилу», то звідки ж тоді серед них семеро поранених, запитували громадяни. Лунали вигуки «Ганьба!» і «На коліна!».

Лідерам Євромайдану і «Правого сектора» ледве вдалося втихомирити людей, які заспокоїлися лише після привселюдного каяття кожного зі службовців.

Після завершення віча «беркутівців» провели «коридором ганьби».

Незадовго до того на в’їзді до Рівного земляки створили живий «коридор слави», зустрічаючи тіло одного з загиблих від кулі снайпера на столичному Майдані , 27-річного Олександра Храпаченка. Прощання з трьома загиблими рівнянами відбудеться а неділю в обласному музично-драматичному театрі, де працював Олександр.

Сьогодні ж у Здолбунівський район Рівненщини зі столиці привезли тіло «беркутівця», який проживав у селі Гільча.
XS
SM
MD
LG