Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Дніпропетровська скинули пам’ятник Леніну


У центрі Дніпропетровська скинули пам’ятник Леніну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
Понад шість годин у центрі Дніпропетровська прихильники Майдану намагалися в ніч із п’ятниці на суботу вручну скинути пам’ятник Леніну.

На нього залізли молоді хлопці в альпіністському спорядженні й накинули троси на руки й ногу скульптури, водночас унизу кілька десятків чоловіків тягли за троси, намагаючись розгойдати монумент.

Спроба зрушити пам’ятник із місця за допомогою джипа теж була безуспішною: мотузка луснула.

Зрештою, пам’ятник підпиляли болгаркою і повалили краном.

За дійством, попри пізній час, спостерігали тисячі людей. Вони вигукували «Слава Україні! Героям слава!», «Ката геть!» «Володю, злазь!» і час від часу співали Державний гімн України.

Представник фракції Комуністичної партії України у Дніпропетровській міській раді Сергій Воробйов закликав провести міський референдум, перш ніж зносити скульптуру, однак його не послухали.

Через дві години після початку спроб повалення Леніна представники загонів самооборони нейтралізувати в натовпі чоловіка з травматичною зброєю: той, як розказують очевидці, дістав пістолет і вже звів пусковий гачок.

Невідомого чоловіка побили, з закривавленою головою його забрала машина швидкої допомоги. У нього активісти вилучили мобільний телефон, посвідчення члена громадської організації «Закон і честь», яку очолює регіонал Іван Ступак, а також пістолет.
XS
SM
MD
LG