Доступність посилання

ТОП новини

Глава Пентагону закликав Міноборони України не втягувати армію у політику


Чак Гейгел
Чак Гейгел
Глава оборонного відомства США Чак Гейгел під час телефонної бесіди закликав міністра оборони України Павла Лебедєва не втягувати армію у політику.

«Чак Гейгел нагадав, що Збройні сили повинні бути гарантом забезпечення миру і стабільності в суспільстві, залишатися поза політикою та не можуть бути застосовані проти мирних громадян», – йдеться у повідомленні на сайті Міноборони.

За даними пресс-служби, Павло Лебедєв розповів американському колезі про антитерористичну операцію, яку Міноборони планувало проводити спільно з СБУ, МВС, Держприкордонслужбою, органами центральної і місцевої влади.

«Службі безпеки України вдалося самостійно забезпечити виконання більшості завдань антитерористичної операції», – повідомив Павло Лебедєв.

«Як наголосив глава вітчизняного оборонного відомства, на сьогодні президентом України Віктором Януковичем зроблені важливі кроки та знайдені шляхи врегулювання кризи, уникнення протистояння, відновлення миру та спокою в Україні. Таким чином, необхідність залучення Збройних сил України до виконання завдань антитерористичної операції втратила актуальність, підсумував міністр оборони України», – йдеться у повідомленні.

У п’ятницю СБУ повідомила про припинення підготовки до проведення антитерористичної операції, яку розпочала 19 лютого.

Раніше того ж дня у Пентагоні повідомляли, що не можуть додзвонитися в українське Міноборони.
XS
SM
MD
LG