Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники не випустили з України Януковича і Захарченка


Віктор Янукович на ділянці прикордонного контролю на відкритті нового Донецького аеропорту, фото 14 травня 2012 року
Віктор Янукович на ділянці прикордонного контролю на відкритті нового Донецького аеропорту, фото 14 травня 2012 року
Державна прикордонна служба повідомила в суботу ввечері, що не дозволила вилетіти з Донецька за кордон колишньому президентові Віктору Януковичеві і колишньому в. о. міністра внутрішніх справ Віталієві Захарченку.

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов агентству «Інтерфакс-Україна», цього дня з летовища Донецька намагався вилетіти за кордон чартерний авіарейс без належного прикордонного оформлення. За даними прикордонників, у ньому був Янукович.

За словами представника прикордонників, коли контролери прибули до літака, їх зустріли озброєні люди, які запропонували гроші за виліт без оформлення. Коли прикордонники відмовилися, до літака приїхали броньовані авта, і на одному з них Янукович поїхав із аеропорту.

Ці ж дані Астахов підтвердив телефоном і телевізійному «5-му каналові».



Куди планувався виліт, прикордонникам не відомо, бо рейс не оформлювався.

За даними прикордонної служби, на інших пунктах пропуску через кордон України Янукович не з’являвся.

Так само Астахов раніше повідомляв, що прикордонники не випустили з Донецька і Захарченка, який теж намагався вилетіти за кордон чартерним рейсом, але не мав належних документів для цього.

За інформацією прикордонників, Захарченко теж не з’являвся на інших пунктах пропуску через державний кордон.

Верховна Рада в суботу ухвалила постанову, якою визнала, що Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень президента, і призначила дострокові вибори голови держави на 25 травня. За постанову проголосували 328 депутатів. На такий крок парламент пішов по тому, як Янукович виступив в ефірі одного з місцевих харківських телеканалів і заявив, що в Києві відбувається переворот і що він не має наміру підписувати закони, ухвалені Верховною Радою на виконання угоди між владою і опозицією.

У п’ятницю Верховна Рада ухвалила постанову, якою звільнила від виконання обов’язків в. о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Постанова набула чинності в суботу, одночасно з тим, як набула чинності й Конституція в редакції 2004 року, дію якої відновив парламент своєю постановою. Президент не підписав ухваленого в четвер закону про відновлення Конституції 2004 року, як то передбачала його угода з опозицією.
XS
SM
MD
LG