Доступність посилання

ТОП новини

Загиблого івано-франківського студента Романа Гурика поховають біля січових стрільців


19-річного студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Романа Гурика, який загинув у Києві 20 лютого від кулі снайпера, поховають в Меморіальному сквері по вулиці Мельника в Івано-Франківську. Розпорядження про це підписав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, і на це дала згоду родина загиблого. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами Анушкевичуса, «юнак загинув як герой і повинен лежати поряд з героями». В Меморіальному сквері розташовані могили українських січових стрільців і вояків Української повстанської армії.

В суботу і неділю проходить велика панахида й громадське прощання із загиблим студентом в народному домі «Просвіта», а поховають його у понеділок.

Як повідомив ведучий івано-франківського Майдану Ростислав Микитюк, жителі міста пропонують назвати одну з вулиць обласного центру Прикарпаття на честь Романа Гурика. З такою ініціативою звернуться до міської ради.

Наразі на приміщенні міської ради розгорнутий великий банер з портретом загиблого студента і словами «Вічна пам’ять Герою!», горять запалені свічки.

Пропозиції про перейменування вулиць на честь загиблих героїв Майдану надходять і в інших містах Івано-Франківщини – Коломиї, Калуші.
XS
SM
MD
LG