Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вимагають люстрації і вшановують героїв Майдану


Дніпропетровці вимагають люстрації і вшановують Героїв Майдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Дніпропетровці вимагають люстрації і вшановують Героїв Майдану

Жителі Дніпропетровська, прихильники євроінтеграції, зібрались на традиційне віче в неділю, аби вшанувати пам'ять загиблих Героїв Майдану та зажадати люстрації.

У руках вони тримали фотографії загиблих українців, плакати «Воля громади – закон для влади», а також запалені лампадки та свічки. Панахиду за Героями відправили священики Української православної церкви Київського патріархату.
Учасники віча скандували «Люстрація!» та «Слава Україні! Героям слава!». Також своїми обуреними вигуками люди домоглись, аби сцену залишив екс-депутат міської ради від Блоку Лазаренка Загід Краснов, який сьогодні вперше з’явився поруч з координаторами місцевого Євромайдану.

«Ця людина за всі ці 90 днів жодного разу не була на Майдані, а тепер хоче підім’яти його під себе», – обурювались активісти.

Координатор «Правого сектору» в регіоні Андрій Денисенко зі сцени поінформував учасників віча про підсумки суботньої екстреної сесії міської ради: міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко написав заяву про вихід з Партії регіонів, депутати ухвалили рішення про перейменування центральної площі міста з імені Леніна на площу Героїв Майдану, а також про бюджетну допомогу родинам постраждалих та загиблих у сутичках.
Денисенко також висловив пропозицію щодо негайного скликання позачергової сесії обласної ради для висловлення недовіри голові облради та облдержадміністрації.

Сьогодні ж дніпропетровці сформували десятки й сотні загонів Самооборони й заявили про намір разом з міліцією охороняти адміністративні будівлі міста та захищати мирні мітинги від провокацій.
Тим часом Радіо Свобода зафіксувало в центральній частині Дніпропетровська дві групи людей з червоними радянськими прапорами та портретами Сталіна в руках. Вони вигукували «Днепр, вставай» та «Фашизм не пройдет».
XS
SM
MD
LG