Доступність посилання

ТОП новини

Студенти столичного медуніверситету примусили ректора піти з посади


Студенти столичного медичного університету примусили ректора піти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00
У Києві студенти медичного університету імені Богомольця влаштували пікет під адміністрацією вишу і домоглися відставки ректора Віталія Москаленка.

Студенти зокрема звинуватили ректора і його оточення у хабарництві. «Я 5 років терпів це знущання. Більшість кафедр у відкриту, просто «в наглу» дерла з нас гроші. Знань – мінімум, викладачів, які дійсно навчають, можна перерахувати по пальцях. Ректор багато разів обкрадав нас», – розповів один із студентів-п’ятикурсників Артем.

Працівники ректорату виступили з осудом «радикальних дій» своїх студентів. «Треба все робити в законному правовому полі. Ми збентежені, схвильовані і це абсолютно не підтримуємо у тому контексті, в якому це відбувається», – зазначив проректор університету Ярослав Цехмістер.

Водночас частина викладачів підтримала студентів і підтвердила випадки хабарництва в стінах навчального закладу. «Система хабарництва і корупції в Національному медичному у університеті найгірша не тільки серед медичних університетів, а напевно, серед усіх університетів України», – розповів професор Віктор Досенко.

Серед передумов, які змусили студентів вдатися до пікету і вимагати відставки, за словами викладача, – і залякування студентів адміністрацією через участь тих у Євромайдані.

Наразі студентами створено ініціативну групу, яка запропонує кандидатуру нового ректора.

XS
SM
MD
LG