Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат «Дорожнього контролю» Смалій вийшов із СІЗО


Віктор Смалій
Віктор Смалій
Суд змінив запобіжний захід адвокату «Дорожнього контролю» Віктору Смалію, він залишив Лук’янівське СІЗО. Про це повідомив народний депутат від УДАРу Валерій Карпунцов, передає прес-служба партії.

«Прокуратура внесла клопотання про зміну запобіжного заходу для Смалія ще зранку, однак через технічні проблеми відозв’язок із судом вдалося встановити лише зараз. Адміністрація ж СІЗО повністю сприяла пришвидшенню звільнення Смалія», – повідомив Карпунцов.

Вікторові Смалію висунули обвинувачення після сутички у Шевченківському суді Києва 6 грудня, коли оголошували вирок його підзахисному – журналістові, активісту «Дорожнього контролю» Андрієві Дзиндзі. В обвинуваченні йшлося, що «висловлюючись на адресу судді брутальною нецензурною лайкою, Смалій накинувся на суддю, щоб завдати тілесних ушкоджень та перешкодити у проголошенні рішення». Також Смалій нібито порвав суддівську мантію.

11 грудня Дніпровський районний суд Києва заарештував Смалія на два місяці. 26 грудня Апеляційний суд Києва відмовився замінити цей запобіжний захід і залишив його під вартою.
XS
SM
MD
LG