Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську з будівлі ОДА зняли меморіальну дошку Дзержинському


У неділю у Дніпропетровську активісти «Правого сектору» демонтували з будівлі обласної ради меморіальну дошку із зображенням Фелікса Дзержинського.

Металеву конструкцію вагою більше ніж сто кілограмів зняли обережно, щоб не пошкодити, і передали до будівлі обласної ради, щоб вона зайняла місце в музеї.

Ініціативу щодо демонтажу пам’ятника Дзержинському підтримали й у Дніпродзержинську, однак напередодні в активістів Євромайдану забракло на це важкої техніки: монумент виявився набагато вищим і важчим за раніше знесеного Леніна.

Тим часом опозиційні депутати Дніпропетровської обласної ради вимагають проведення у понеділок позачергової сесії, а також відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова й очільника обласної ради Євгена Удода.

Крім того, за даними з опозиції, в неділю голова Ленінської районної ради у Дніпропетровську Анатолій Коваленко заявив про свій вихід з лав Партії регіонів. Також він ініціював саморозпуск цієї політичної сили, яка «несе повну відповідальність за кровопролиття в Україні з масовою загибеллю людей».
XS
SM
MD
LG