Доступність посилання

ТОП новини

Студенти ще не визначилися із кандидатурою нового міністра – СКР


Студенти ще не визначилися із кандидатурою нового міністра освіти та науки. Вони вимагають, щоб ця кандидатура була із ними погоджена. Про це йдеться у заяві Студентської координаційної ради (СКР).

«Події останньої доби в Україні безперечно свідчать про позитивні зрушення у напрямку формування нової владної системи. Свідченням цього в тому числі є рішення Верховної Ради про усунення Дмитра Табачника від виконання обов’язків міністра освіти. Вважаємо, що це є першим кроком на шляху докорінного реформування всієї системи освіти і науки в Україні. Зазначимо, що суттєву роль у цьому процесі відіграв вплив студентів, що на разі займають приміщення Міністерства освіти і науки. Таким чином, вважаємо таке рішення особистою перемогою студентського середовища».

СКР наголошує, що відсторонення Дмитра Табачника є лише першою реалізованою вимогою студентства. Актуальними залишаються вимоги щодо погодження кандидатури на посаду міністра освіти зі студентами, ухвалення законопроекту «Про вищу освіту», забезпечення ефективного розслідування насильства починаючи з 30 листопада минулого року.

Студенти зайняли будівлю Міносвіти 21 лютого, вимагаючи зустрічі з в.о. міністра освіти Дмитром Табачником. У заяві СКР наголошується, що студенти перебувають у будівлі міністерства на офіційній підставі, відповідно до акту прийому-передачі приміщення. Студенти погоджуються передати його лише новопризначеному міністру, кандидатуру якого буде з ними погоджено.

XS
SM
MD
LG