Доступність посилання

ТОП новини

ЄС повинен негайно підтримати Україну – Кокс і Квасневський


Пат Кокс (п) і Александр Квасневський
Пат Кокс (п) і Александр Квасневський
Міжнародна спільнота і, зокрема, Євросоюз повинні терміново підтримати Україну для збереження її територіальної цілісності і сприяти всіма можливими способами руху країни до поглиблення демократії, справедливості і процвітання. Про це заявляють члени моніторингової місії Європейського парламенту в Україні Патрік Кокс та Александр Квасневський.

Водночас, за їхніми словами, ЄС має прагнути позитивного і конструктивного розвитку взаємовідносин із Росією щодо регіональних відносин України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, посланці Європарламенту звертають увагу на те, що «ключем для уникнення розчарувань у високих сподіваннях всіх громадян України буде ефективна боротьба із корупцією та кумівством, які отруюють українську політику і політичний клас, а також реальна реформа судової та виборчої систем для забезпечення справжнього демократичного майбутнього України».

«Наступний уряд України повинен працювати на майбутнє всіх українців без винятку, щоб забезпечити стабільність, гарантувати єдність країни і прокласти шлях для її трансформації», – додають представники ЄС. Два останні роки вони намагалися надати Україні допомогу для зняття перешкод у підписанні угоди про асоціацію з ЄС.

Кокс і Квасневський також привітали звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко. «Ми дуже радо вітаємо її звільнення», – заявили представники моніторингової місії Європарламенту.

У Мінфіні сьогодні заявили, що плановий обсяг макрофінансової допомоги для України може скласти близько 35 мільярдів доларів протягом 2014-2015 років.
XS
SM
MD
LG