Доступність посилання

ТОП новини

Від ректора Черкаського університету активісти вимагали відставки, але він залишився


Черкаські громадські активісти вимагали від ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолія Кузьмінського написати заяву на звільнення, зокрема через тиск на студентів під час революції. Натомість ректор заявив, що не збирається іти у відставку «на вимогу невідомих йому людей».

«У мене контракт із міністерством до 21 червня цього року, коли я відповідаю за стан справ в університеті, за здоров’я і життя студентів, працівників, за функціонування університету. І я не можу просто так покинути й написати заяву, бо комусь цього хочеться. Якщо буде рішення колективу й міністерства, я повинен буду з цим рахуватися. А зараз було б непорядно, щоб на вимогу невідомих мені людей я писав заяву з доброго дива», – зауважив Кузьмінський.

Між тим, під час засідання вченої ради університету члени ради проголосували за зняття звання почесного професора університету з екс-міністра освіти Дмитра Табачника, голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба та народного депутата Володимира Литвина.

Водночас Анатолій Кузьмінський заявив, що ще у п’ятницю, 21 лютого, вийшов із очолюваної ним фракції Партії регіонів у Черкаській обласній раді та з самої Партії регіонів. Про вихід із ПР 21 лютого сьогодні заявив і ректор Черкаського державного технологічного університету Юрій Лега. Натомість на сайті облради сьогодні з’явилася інформація, що голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк залишив лави ПР у суботу, 22 лютого.

Завтра має відбутися позачергова сесія Черкаської обласної ради, де серед питань розглянуть відкликання повноважень керівництва облради, зокрема Валерія Черняка та голови ОДА Сергія Тулуба.
XS
SM
MD
LG