Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: головні завдання – продовження євроінтеграції, поновлення співпраці з МВФ


Олександр Турчинов і Катрін Аштон під час зустрічі в Києві, 24 лютого 2014 року
Олександр Турчинов і Катрін Аштон під час зустрічі в Києві, 24 лютого 2014 року
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов провів сьогодні низку зустрічей із представниками міжнародної спільноти, в перебігу яких заявляв, що головними завданнями нової влади буде продовження курсу України на європейську інтеграцію і на поновлення переговорів із Міжнародним валютним фондом.

Зокрема, в перебігу зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ Катрін Аштон він говорив про те, що «продовження Україною курсу на європейську інтеграцію є важливим фактором забезпечення стабільного, демократичного розвитку України».

Аштон, як наводить її слова прес-служба Верховної Ради, у відповідь заявила, що Європейський союз готовий «підтримати Україну і подати іншим країнам сигнал, що ваша країна не лише вирішує проблеми минулого, а й дивиться вперед».

Турчинов також зустрічався з послами країн-членів Ради безпеки ООН, яким сказав, що після відновлення виконавчої влади і в центрі, і на місцях можна буде «почати відновлення економічних процесів, які відбуваються в Україні». «Одним із основних завдань нового уряду буде відновлення співпраці з МВФ», – наголосив він.

«Незважаючи на всі проблеми, Україна буде рухатись у напрямку побудови демократичної, сильної та європейської країни», – заявив Турчинов.

У свою чергу, присутні на зустрічі дипломати висловили свою підтримку новій владі в Україні, мовиться в повідомленні.

Олександр Турчинов, обраний новим головою Верховної Ради, за відсутності обраного президента виконує й обов’язки голови держави. Крім того, він також наразі координує діяльність Кабінету міністрів на час до створення нового коаліційного уряду.
XS
SM
MD
LG