Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартували дострокові президентські вибори


В Україні сьогодні розпочалася кампанія з дострокових виборів президента. Розпочинається висування кандидатів, яке триватиме до 30 березня. Кандидати можуть бути висунуті партіями або шляхом самовисування. Для реєстрації кандидата необхідно внести грошову заставу в сумі 2,5 мільйона гривень

Останній термін подачі документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у президенти – 4 квітня.

ЦВК має до 15 березня створити 225 окружних виборчих комісії на підставі подань кандидатів у президенти. До складу кожної комісії можуть бути включені не менше 12 членів – по два від кожного кандидата, верхня планка законом не встановлена.

Нинішній склад Центральної виборчої комісії був сформований в 2007 році за квотним принципом, і на даний момент 10 з 15 членів комісії представляють інтереси колишньої провладної більшості.

Голова ЦВК Михайло Охендовський, який був призначений за квотою Партії регіонів, заявив про готовність провести дострокові президентські вибори на високому рівні і відповідно до міжнародних стандартів. Однак, в парламенті вже заявили про те, що ЦВК буде переформатована відразу ж після того, як буде сформовано коаліційний уряд.

Верховна Рада 22 лютого ухвалила постанову про проведення дострокових парламентських виборів після того, як зник президент України Віктор Янукович. Його місцеперебування досі не відоме.
XS
SM
MD
LG