Доступність посилання

ТОП новини

У партії Маркова очікують його виходу на свободу після повернення мандата


Ігор Марков
Ігор Марков
У партії «Родіна», лідером якої є Ігор Марков, сподіваються на його вихід із в’язниці найближчим часом через рішення парламенту про повернення йому депутатського мандата.

«Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав розпорядження про відновлення в правах народного депутата лідера партії «Родіна» Ігоря Маркова. Якщо точніше, своїм розпорядженням Турчинов скасував раніше ухвалене розпорядження колишнього спікера Рибака, за яким картку депутата Ігоря Маркова заблокували і припинили нараховувати йому зарплату», – йдеться в заяві «Родіни».

«Оскільки картку для голосування у Верховній Раді і зарплату народного депутата може отримувати тільки народний депутат, то фактично Ігор Марков тепер офіційно визнаний депутатом Верховної Ради і має бути негайно звільнений з-під варти», – пояснив адвокат Ігоря Маркова Олександр Казарновський.

Він також розповів, які юридичні процедури повинні бути виконані для того, щоб Марков вийшов на свободу. «Ігор Марков утримується під вартою з санкції Приморського суду. Тепер Приморський суд зобов’язаний цю санкцію скасувати. Ми вже ініціювали судове засідання», – сказав адвокат. Це засідання мало початися о 12:00.

Раніше стало відомо, що Верховна Рада повернула мандати Павлу Балозі, Олександру Домбровському, а також колишньому члену фракції Партії регіонів Ігорю Маркову. Зачитуючи імена на засіданні парламенту, віце-спікер Кошулинський не згадав про Маркова.
XS
SM
MD
LG