Доступність посилання

ТОП новини

Не можна давати «великій сусідці» підстав для втручання в Україну – Брок


Ельмар Брок
Ельмар Брок
Нова влада України не повинна влаштовувати «полювання на відьом», щоб не дати Росії привід для втручання, заявив голова комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

За його словами, слід об’єднати всі сторони, залучені до українського політичного процесу, схід, південь України.

«Немає права нині допустити «полювання на відьом» чи дати підстави чи претекст «великій сусідці» втручатися в Україну тим чи іншим чином», – наголосив голова комітету із закордонних справ Європарламенту.

Виступаючи зі звітом після візиту до України представницької делегації Європарламенту, яку він очолював, Ельмар Брок зауважив, що трансформація України, її перехід до демократії мають відбуватися в діалозі зі громадянським суспільством, щоб не було нового «театру» бойових дій.

Заступниця голови делегації Європарламенту, португальський парламентар Ана Ґомез, додала: «Стриманість, яку після останніх змін демонструють українці, свідчить про те, що вони добре усвідомлюють, що розпочинається нова ера, але вона сповнена загроз та викликів. Наш обов’язок – підтримати українців і ця підтримка має насамперед мати організаційний характер».
XS
SM
MD
LG