Доступність посилання

ТОП новини

Львівська інтелігенція закликає не цькувати громадян України через мову і місце проживання


Громадські і культурні діячі Львова, серед них Юрій Шухевич, Мирослав Маринович, Ігор Калинець, звернулися сьогодні до влади з вимогою проводити зважену культурну і мовну політику, не дискримінувати громадян залежно від мови, якою вони спілкуються, чи місця проживання.

У зверненні мовиться: «Упродовж десятків років на сході й півдні України проводилась політика свідомої культурної колонізації та деукраїнізації, заручниками якої стали пересічні люди. Але ми проти цькування людей через місце проживання чи мову спілкування, бо скористаються із цього лише вороги України».

Представники громадськості Львова заявляють, що тисячі мешканців сходу й півдня України дезорієнтовані й не розуміють, що відбувається, позаяк чують лише московську пропаганду.

«Ми маємо шанс збудувати нову, чесну й справедливу Україну і зберегти її територіальну цілісність. Але ми не повинні нав’язувати донеччанам чи кримчанам галицького способу життя. На Майдані пліч-о-пліч із українцями стояли росіяни, поляки, білоруси, вірмени, євреї, грузини, татари та інші», – мовиться у зверненні.

Відомі діячі вважають, що злочини режиму мають розслідуватись без зволікань і всі причетні повинні бути покарані.

«Але розслідування злочинів і притягнення вбивць та бандитів до відповідальності не слід підміняти «судом Лінча» чи полюванням на відьом. Найважливіше, аби покарання убивць було невідворотним», – застерігають представники львівської інтелігенції.
XS
SM
MD
LG