Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Одесі відпускає Ігоря Маркова


Ігор Марков, архівне фото
Ігор Марков, архівне фото
В Одесі Приморський районний суд ухвалив сьогодні ввечері негайно звільнити з-під варти Ігоря Маркова, лідера проросійської партії «Родіна», позбавленого раніше мандата депутата Верховної Ради.

Суддя мотивував рішення документом у вигляді розпорядження голови Верховної Ради Олександра Турчинова від 22 лютого, яке, як мовиться у продемонстрованому документі, скасовує минулорічні розпорядження спікера парламенту про припинення виплати депутатської платні і анулювання карток для голосування трьох народних депутатів, які перед тим були через суди позбавлені мандатів. У документі перелічені імена Павла Балоги, Олександра Домбровського й Ігоря Маркова. На думку судді, це означає, що Марков знову став народним депутатом, а відтак на нього знову поширюється недоторканність.

Удень у Києві виконувач обов’язків генерального прокурора Олег Махніцький доручив в. о. міністра внутрішніх справ Арсенові Авакову розібратися з тим, що відбувалося в одеському суді. Після ранкового повідомлення прес-служби партії «Родіна», яка оприлюднила згаданий раніше документ, прихильники Маркова рушили до суду, вимагаючи його звільнення.

А заступник голови Верховної Ради Роман Кошулинський, за повідомленнями, заявив, що в документі, яким поверталися мандати Павлові Балозі й Олександрові Домбровському, імені Ігоря Маркова не було. За його словами, нині з’ясовують, як воно там з’явилося.

Зачитуючи згадане розпорядження в суботу з трибуни Верховної Ради, Кошулинський оголосив у ньому тільки імена Балоги і Домбровського, а Маркова не називав.

У жовтні минулого року лідера партії «Родіна» затримали в Одесі і звинуватили в хуліганських діях. Ідеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо у самому побитті громадян, повідомляли в МВС.

У вересні минулого року Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі позаминулого року, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігалася з офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.
XS
SM
MD
LG