Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатів у міністри представлять на Майдані


Київ – Сьогодні громадська рада майдану скликає віче, на якому має намір проголосити свої кандидатури до складу уряду. До цього часу рада майдану узгодить свої кандидатури до складу Кабміну. Про це йшлося на спільному засіданні громадської ради Майдану та фракцій нової більшості, де обговорювали принципи формування нового уряду.

За словами заступника голови фракції партії УДАР Віталія Ковальчука, Рада Майдану запропонує свої кандидатури до складу уряду, а також висловить своє ставлення до тих кандидатів у міністри, яких виснуть у парламенті.

«Рада Майдану має попередньо погодити ті кандидатури, які запропонує ймовірний кандидат в прем’єр-міністри пан Яценюк. Але я думаю, що головне випробування, яке перед нами буде стояти – це якість нового уряду, який, безумовно, має бути технічним», – каже він.

Ораторів в уряд не візьмуть

За словами члена Ради Майдану Ігоря Луценка, за парламентською коаліцією лишаться силовий та економічний блоки, а також Мінюст. Член Ради Майдану Олексій Гарань зазначає, що на зустрічі йшлося здебільшого про принципи яким мають відповідати майбутні урядовці: професійність, керівний досвід, відданість цінностям Майдану, а також відсутність корупційного минулого. Також було обумовлено розподіл сфер між парламентською коаліцією та громадськістю.

«Недостатньо бути мітинговим оратором, щоби стати професійним міністром. Квоти представників громадськості включають не лише гуманітарний блок, а й спеціальні відомства: люстраційне та антикорупційне», – наголошує Олексій Гарань.

Не всі учасники засідання, яке тривало кілька годин за зачиненими дверима в будівлі парламенту не охоче розповідали про його перебіг. Підбиваючи підсумки засідання. Як зізнався член Ради Майдану Ігор Коліушко, наразі конфігурація уряду залишається невизначеною.

Сьогодні о другій годині дня Громадська рада Майдану планує зібратися, аби визначитися зі своїми кандидатами на посади в уряді, а в сьомій вечора – має намір назвати їх на скликаному на Майдані віче. Своїх кандидатів на міністерські посади обіцяють представити як громадські активісти, так і парламентські політики.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG