Доступність посилання

ТОП новини

США готові підтримати Україну економічно після формування уряду – Бернс


Вільям Бернс
Вільям Бернс
Група експертів США прибула в Україну для консультацій щодо негайних економічних реформ, повідомив перший заступник держсекретаря США Вільям Бернс.

«Як тільки буде сформований новий уряд, ми разом з нашими міжнародними партнерами готові вживати негайних заходів з тим, щоб підтримати Україну економічно, допомогти реалізувати реформ, щоб відновити економічний та політичну стабільність. Після того мого візиту в Україні залишаються експерти Білого дому та Міністерства фінансів США для продовження консультацій», – заявив заступник державного секретаря США.

За його словами, зараз дуже важливо, щоб український парламент сформував багатопартійний технічний уряд, який представляв би всі регіони України.

Перший заступник держсекретаря США визнав, що перед Україною стоять критично складні виклики, один із них спекуляції навколо сепаратизму.

«США рішуче підтримує територіальну цілісність України. Сепаратизм, навколо якого відбуваються певні спекуляції впродовж останніх днів, не відповідає інтересам України. Це ні в чиїх інтересах. І ми будемо далі наполягати на цій дуже твердій позиції», – наголосив представник Державного департаменту.

Вільям Бернс наголошує також на тому, що нині США та ЄС діють спільно та єдино в справі підтримки України.

На запитання Радіо Свобода про те, чи не час поставити на міжнародний порядок денний питання надання Україні перспективи членства в ЄС, заступник державного секретаря підтвердив, що підтримує цю ідею, але темпи та механізми її реалізації, вочевидь, залежатимуть від Євросоюзу та України.

Вільям Бернс провів у Києві впродовж останніх днів зустрічі практично з усіма новими очільниками української держави, а також з верховною представницею ЄС із закордонних справ Катрін Аштон.
XS
SM
MD
LG