Доступність посилання

ТОП новини

Протестувальників переконали залишити приміщення Ради Криму, сесії сьогодні не буде


Противники сепаратизму біля будівлі кримського парламенту
Противники сепаратизму біля будівлі кримського парламенту
Лідер Меджлісу Рефат Чубаров переконав протестувальників, які прорвалися в приміщення Верховної Ради Криму, залишити будівлю.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, після того, як учасники антисепаратистського мітингу вибили бокові двері і з вигуками «Аллах Акбар» зайшли на перший поверх Ради Криму, до них вийшов постійний представник президента в Криму Віктор Плакида. Потім до них підійшов Рефат Чубаров і вони разом заспокоїли людей.

При цьому кілька десятків правоохоронців, які перебували в будівлі, не перешкоджали протестувальникам.

Люди, які прорвалися в будівлю, вимагали покликати до них «сепаратистів і Володимира Константинова».

Зрештою Чубаров переконав їх покинути парламент, пообіцявши, що завтра на сесії депутати почнуть розглядати проблеми кримськотатарського народу.

Перед штурмом спікер Константинов оголосив перерву через відсутність кворуму. Під час штурму він передав через своїх помічників, що сесії сьогодні не буде.

Чубаров сказав, що сьогоднішні події – це урок для всього Криму і влади.

Внутрішню площу перед парламентом Криму контролюють антисепаратисти, проросійські прихильники залишили територію довкола парламенту.

Кількість постраждалих внаслідок сутичок між проросійськими активістами і учасниками антисепаратистського мітингу, наразі невідома. Кореспондент Радіо Свобода каже, що бачив щонайменше двох легко поранених. Їм надали допомогу в медпункті парламенту.

Позачергова сесія Кримського парламенту мала відбутися сьогодні о 15:00. До порядку денного внесені два питання – «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК» і «Про звіт Ради міністрів АРК».
XS
SM
MD
LG