Доступність посилання

ТОП новини

Громадська організація в Чехії вимагає від нової влади України звільнити Василя Даниліва


Міжнародна громадська організація «Українська європейська перспектива», яка працює у столиці Чехії Празі, закликала сьогодні нову владу в Україні звільнити з Лук’янівського СІЗО утримуваного там українського громадянина Василя Даниліва і закрити «політично мотивовані справи» проти нього.

Як мовиться в заяві, Данилів, який жив і працював у Чехії, став одним із ініціаторів і засновників УЄП і відігравав активну роль у роботі організації, а це «не могло бути непоміченим спецслужбами України, які постійно відстежували діяльність «Української європейської перспективи». Під час поїздки в Україну в липні 2012 року Василь Данилів був арештований за звинуваченнями у справах навколо банку «Родовід», однак і досі суд у його справі не відбувся.

«Українська європейська перспектива» почала роботу в Чехії у квітні 2011 року. Мета організації – поширення правдивої інформації про політичну ситуацію в Україні, відстоювання прав і свобод її громадян, вступ України до ЄС. Одним із провідних діячів організації є її лідер Богдан Данилишин, колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, який 2011 року отримував притулок у Чехії.
XS
SM
MD
LG