Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Микола Сорока відмовляється від керівництва найбільшим вишем Рівненщини


Народний депутат Микола Сорока відмовився сьогодні від керівництва найбільшим вишем Рівненщини, Національним університетом водного господарства і природокористування, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Цього вимагали від нього кілька тисяч студентів і викладачів, які мітингували перед ректоратом.

Однією з причин незадоволення є участь Миколи Сороки в голосуванні за «закони 16 січня» та неучасть у голосуванні за проекти звернень щодо нормалізації ситуації в Україні. Крім того, Микола Сорока та ректорат вишу не стали на захист студента Максима Савича, якого жорстоко побили «тітушки» під час його перебування у столиці в січні нинішнього року.

Також на мітингу представники профспілки університету заявили, що Микола Сорока одноосібно змінив статут вишу і фальсифікував вибори ректора.

Місяць тому заяву на звільнення за власним бажанням написав ставленик і земляк Миколи Сороки, виконувач обов’язків ректора Микола Корецький. Корецький стверджує, що намагався викорінити побори, натомість викладачі та студенти заявляють, що рівень корупції з його приходом зріс.

Під час президентства Леоніда Кучми Микола Сорока керував Рівненською облдержадміністрацією упродовж восьми років і очолював в області Аграрну партію. Був заступником міністра регіонального розвитку і будівництва, від 2012 року – ректором Національного університету водного господарства і природокористування. Микола Сорока вийшов із Партії регіонів після розстрілу Майдану 20 лютого.

Завтра члени вченої ради університету вирішуватимуть питання про вибори нового ректора.
XS
SM
MD
LG