Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура виконує вимоги Майдану – Махніцький


Генпрокуратура виконує всі основні вимоги Майдану, запевнив сьогодні журналістів виконувач обов’язків генерального прокурора Олег Махніцький.

«Ми ні на крок не відходимо від наших зобов’язань. Ми зробимо все, щоб покарати винних у злочинах і терорі проти власного народу, в економічних злочинах та в сепаратизмі», – заявив він.

Водночас, сказав Махніцький, «ми бачимо продовження провокативних дій: органи влади захоплюють невідомі під виглядом Самооборони Майдану». «Самооборона таких дій не вчиняє, і винні будуть покарані», – наголосив він.

За словами Махніцького, Самооборона нині співпрацює з міліцією, зокрема, й патрулюючи міста України.

За даними Генпрокуратури, в масовому застосуванні сили та у вбивствах учасників протестів нині підозрюють понад 50 осіб. Зокрема, колишнього президента Віктора Януковича і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка оголошено в міжнародний розшук, але до кінця дня список розшукуваних та підозрюваних ще збільшиться. Керівник ГПУ не виключає, що до цього списку ввійдуть колишній голова Національного банку Сергій Арбузов та інші колишні посадовці.

Олег Махніцький також запевнив, що ГПУ вивчає всі факти неправочинного застосування сили, які ставалися під час сутичок спецпідрозділів МВС та майданівців, і дасть правову оцінку всім їм, в тому числі діям, які призвели до поранень силовиків.

Зі свого боку, заступник генпрокурора Микола Голомша зауважив, що правоохоронці, обладнані за останніми технологіями, застосовували проти активістів та Самооборони Майдану недозволені кийки, гранати та вогнепальну зброю, і в цій ситуації відсіч, яку давали люди кийками та бруківкою, не може вважатися порушенням закону.
XS
SM
MD
LG