Доступність посилання

ТОП новини

Озброєні особи захопили будівлі влади Криму, в Києві кажуть про агресію


Сьогодні о 4:00 близько півсотні добре озброєних осіб захопили будівлі Верховної Ради і Кабінету міністрів Автономної республіки Крим. Вони встановили на флагштоках поруч із кримськими російські прапори. Зараз адміністративні будівлі блокує міліція, в центрі Сімферополя не їздить громадський транспорт, школярі отримали незапланований вихідний. Не працюють держустанови.

Голова Верховної Ради України, виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов заявив з трибуни парламенту в Києві, що вихід російських військ за межі постійної дислокації в Криму українська влада розцінюватиме як агресію.

Про захоплення будівель влади Криму першим близько 6:30 повідомив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Повідомили, що приміщення Верховної Ради Криму і Ради міністрів Криму зайняли озброєні люди в уніформі без розпізнавальних знаків. Вимоги поки не оприлюднені», – написав Рефат Чубаров у Фейсбуці.

За словами прем’єр-міністра Криму Анатолія Могильова, о 9:00 мали розпочатися переговори з нападниками. Зараз відомо, що ці переговори закінчилися безрезультатно.

У Криму по тривозі підняті всі силові структури

У Криму по тривозі підняті всі частини внутрішніх військ і підрозділи міліції. Посилена готовність у всіх військових частинах. Про це Радіо Свобода повідомило джерело в уряді автономії.

Сьогоднішній день у школах Сімферополя оголошений вихідним. Всі державні установи також не працюють, оголосити вихідний урядовці рекомендують також іншим підприємствам і установам.

О 8:30 на державному телеканалі виступив прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов. За його словами, о 4:00 будівлі Кабінету міністрів і Верховної Ради автономії захопили невідомі озброєні люди. Нападники вивели з будівлі всіх співробітників, ніхто не постраждав. Вони повернули міліціонерам табельну зброю.

Нападники назвалися «представниками самооборони російськомовного населення Криму»

Озброєні особи захопили будівлі влади Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
Особи, які сьогодні вночі захопили будівлі парламенту і уряду Криму, називають себе «представниками самооборони російськомовного населення Криму». Про це повідомив віце-прем’єр-міністр автономії Рустам Теміргалієв.

Свідок нічних подій, який назвався Леонідом, повідомив Радіо Свобода, що нападників було близько 50, вони добре екіпіровані та озброєні, мають автомати і навіть кулемет. Сам Леонід був серед цивільних, які з проросійськими гаслами вночі блокували будівлю Верховної Ради Криму.

Зранку у вестибюлі Ради міністрів Криму нападники кинули світло-шумову гранату у бік кримських журналістів, які намагалися дізнатися про їхні вимоги. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

Водночас нападники безперешкодно пропустили до будівлі російських журналістів, а також пропускають депутатів Верховної Ради Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG