Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: через захоплення адмінбудівель Криму порушили справу про теракт


Міліція біля Ради міністрів Криму в Сімферополі, 27 лютого 2014 року
Міліція біля Ради міністрів Криму в Сімферополі, 27 лютого 2014 року
За фактом захоплення в Криму будівель Верховної Ради і Ради Міністрів автономії прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею «терористичний акт».

«Сьогодні о 4:30 ранку дві групи невідомих осіб (по 10-15 осіб у кожній) захопили будівлі Верховної Ради АР Крим і Ради Міністрів автономії. Невідомі проникли до зазначених приміщень, виламавши двері, потім зачинилися у них. Жодних вимог вони не висувають. За попередніми даними, вказані особи мають вогнепальну зброю, кількість та тип якої невідомий. Під час захоплення приміщень зброя ними не використовувалася, також немає даних про застосування сили щодо працівників органів внутрішніх справ та УДО», – йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

За повідомленням, розслідування доручене управлінню СБУ в Криму.

Особи, які сьогодні вночі захопили будівлі парламенту і уряду Криму, називають себе «представниками самооборони російськомовного населення Криму», повідомив раніше віце-прем’єр-міністр автономії Рустам Теміргалієв.

Свідок нічних подій, який назвався Леонідом, повідомив Радіо Свобода, що нападників було близько 50, вони добре екіпіровані та озброєні, мають автомати і навіть кулемет. Сам Леонід був серед цивільних, які з проросійськими гаслами вночі блокували будівлю Верховної Ради Криму.
Озброєні особи захопили будівлі влади Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Сьогодні зранку у вестибюлі Ради міністрів Криму нападники кинули світло-шумову гранату у бік журналістів, які намагалися дізнатися про їхні вимоги. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

У Криму по тривозі підняті всі частини внутрішніх військ і підрозділи міліції. Посилена готовність у всіх військових частинах, повідомило Радіо Свобода джерело в уряді автономії.

Сьогоднішній день у школах Сімферополя оголошений вихідним. Всі державні установи також не працюють, оголосити вихідний урядовці рекомендують також іншим підприємствам і установам.
XS
SM
MD
LG