Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає консультацій із Росією щодо ситуації в Криму – МЗС


Міністерство закордонних справ України звернулось до Росії з вимогою невідкладно розпочати двосторонні консультації для врегулювання ситуації у Криму. Відповідну ноту вручили сьогодні Тимчасовому повіреному Російської Федерації в Україні Андрієві Воробйову, повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

МЗС України вручило російському дипломатові також ноту з проханням утриматись від пересування поза межами дислокації військових підрозділів Чорноморського флоту Росії, тимчасово розташованих на території України, зазначив Перебийніс.

«Окремо було наголошено на тому, що Російська Федерація, як країна – гарант відповідно до Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року, взяла на себе зобов’язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України», – наголосив речник МЗС у коментарі для Радіо Свобода.

Вранці голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявив, що вихід російських військ за межі постійної дислокації в Криму українська влада розцінюватиме як агресію. Він доручив силовим структурам вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки в Криму.

Сьогодні о 4:00 близько півсотні добре озброєних осіб захопили будівлі Верховної Ради і Кабінету міністрів Автономної республіки Крим. Зараз адміністративні будівлі блокує міліція, в центрі Сімферополя не їздить громадський транспорт, школярі отримали незапланований вихідний. Не працюють держустанови.
XS
SM
MD
LG