Доступність посилання

ТОП новини

Депортація руйнує родини американців


Обіцяна президентом Обамою реформа імміграційної системи застрягла і, схоже, на довго у Палаті представників США, яку контролює Республіканська партія. Поки політики сперечаються, триває депортація нелегальних іммігрантів. В суспільстві переважає уявлення, що з країни виганяють в першу чергу порушників кримінальних законів. Однак, виявляється, що депортують навіть законослухняних нелегальних імігрантів.

Групи захисту прав іммігрантів закликають адміністрацію зупинити цей процес поки не буде проведено реформи. Активісти захисту прав іммігрантів обурені політикою адміністрації Обами щодо нелегальних іммігрантів.

Нещодавно дві такі організації мали зустрічі на Капітолійському пагорбі, де закликали законодавців та президента зупинити депортації, що роз’єднують родини. На слухання прийшла Марія Перес – громадянка Сполучених Штатів, чоловіка якої депортували до Мексики. Вона каже:

«Хоча мій чоловік був нелегалом, я завжди думала, що політика президента Обами була спрямована проти небезпечних злочинців та правопорушників. Мій чоловік ані те, ані інше. Він чудовий батько, добрий чоловік, який дбав про свою родину. 16 жовтня до нас прийшли троє правоохоронців».

Перес каже, що арешт чоловіка завдав великої психологічної травми дітям:

«Вони одягнули на нього наручники, арештували прямо на очах дітей. Мій син досі блідніє, коли бачить поліцейських».

Багато родин переживають подібну ситуацію. Серед них – громадянка США Селест Вішневськи, чоловік якої отримав річне відстрочення депортації. Він утримує чотирьох дітей, які є американськими громадянами. Старший син хворий на церебральний параліч».

«Скажу з власного досвіду, вплив на життя родини взагалі не враховується. Якщо б вони тільки побачили та почули, як я благала – надягніть відстежувальний прилад на ногу кожному з нас, тільки не забирайте цього чоловіка, будь ласка! Не забирайте мого чоловіка!»

Прихильники імміграційної реформи кажуть, що контрольована республіканцями Палата представників має діяти негайно. Сенат новий імміграційний закон прийняв ще торік. Говорить законодавець від Демократичної партії Зої Лофґрен:

«Забагато людей з іншого політичного табору вважають, що ми повинні рухатись повільно, зачекати. Обов’язок людей, які розуміють потребу негайно провести реформу, сказати – цього недостатньо. Настав час рухатись вперед».

Спікер Палати представників Джон Бейнер сумнівається, що імміграційна реформа буде прийнята цього року. Він каже, що республіканці не довіряють президенту:

«Я думаю, президенту доведеться продемонструвати американському народу та моїм колегам, що йому можна довірити запровадження закону в такій формі, як він написаний».

Республіканці кажуть, що спочатку треба посили безпеку кордонів перед тим, як говорити про легалізацію нелегалів, що пропонується у рамках реформи. Активісти ж обіцяють продовжувати тиск на президента та Конгрес.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG