Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські активісти прорвалися до Верховної Ради Криму


Міліціонер біля кримського парламенту в Сімферополі, 27 лютого 2014 року
Міліціонер біля кримського парламенту в Сімферополі, 27 лютого 2014 року
Група проросійських активістів із російськими прапорами прорвали невелике очеплення міліції біля парламенту Криму і підійшли до приміщення Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, близько ста осіб вимагають проголошення незалежності Криму.

Зараз, за повідомленнями, у Верховній Раді Криму перебуває спікер Володимир Константинов, члени президії кримського парламенту і розглядають питання про скликання позачергової сесії на другу годину дня, повідомляють джерела Радіо Свобода.

За даними одних депутатів, на цій сесії має розглядатися звернення до Росії про вихід Криму зі складу України. За даними інших джерел, буде розглядатися питання про розширення повноважень кримського парламенту, повернення Конституції 1992 року. Міліції зараз біля парламенту й уряду не дуже багато, стоять без спеціального обладнання.

Проросійські активісти закликають прихильників приєднуватися до них і блокувати кримський парламент, де перебувають невідомі зі зброєю.

Надходить інформація з регіонів, що в деяких регіонах триває евакуація з місцевих органів самоуправління через очікування штурму невідомих. Там теж збираються проросійські активісти і прихильники лівих партій.

Сьогодні близько четвертої ранку невідомі зі зброєю захопили будівлю Верховної Ради на вулиці Карла Маркса й Ради міністрів Криму на проспекті Кірова в Сімферополі.
XS
SM
MD
LG