Доступність посилання

ТОП новини

Президія кримського парламенту ініціює референдум про розширення повноважень автономії


Люди тримають російські прапори біля будівлі кримського парламенту, 27 лютого 2014 року
Люди тримають російські прапори біля будівлі кримського парламенту, 27 лютого 2014 року
Президія Верховної Ради Криму ініціює проведення всекримського референдуму з питань «вдосконалення статусу автономії і розширення її повноважень». Про це повідомляє офіційна Кримське інформаційне агентство з посилання на прес-секретаря спікера Оксану Корнійчук.

«У результаті неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань мир і спокій у Криму поставлені під загрозу… Україна сповзає до повного хаосу, анархії і економічної катастрофи», – мовиться в заяві.

«У цих умовах ВР АРК як вищий представницький орган влади в Криму, спираючись на волевиявлення кримчан, які її обрали, бере на себе всю відповідальність за долю Криму. Слідуючи засадничим канонам демократії президії кримського парламенту, вважає єдиним можливим шляхом виходу з ситуації, що склалася, застосування принципів прямого народовладдя», – мовиться в заяві.

«Переконані, що тільки проведення загальнокримського референдуму з питань вдосконалення статусу автономії і розширення її повноважень дозволить кримчанам самим без зовнішнього тиску і диктату визначити майбутнє автономії», – мовиться в заяві президії.

Верховна Рада Криму має намір розпочати позачергову сесію сьогодні о 14:00. Про це віце-прем’єр-міністр Ради Міністрів Криму Рустам Теміргалієв повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Сесію призначила президія, що засідала в захопленій будівлі.

Невідомі зі зброєю, що вранці захопили Верховну Раду Криму (а також Раду міністрів автономії), впускають у будівлю депутатів.

Прокуратура Криму через захоплення адмінбудівель порушила справу за статтею «теракт».
XS
SM
MD
LG