Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ прибуде до Києва наступного тижня – міністр фінансів


Новий український уряд звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням направити місію для підготовки нової програми фінансової допомоги, обсяг якої український уряд оцінює щонайменше в 15 мільярдів доларів, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак.

«Про суму і терміни говорити рано, але ми вже сьогодні направили прохання до МВФ направити місію і сподіваємося, що вже наступного тижня вона буде тут», – сказав міністр.

«Це буде нова програма. Ми проситимемо щонайменше 15 мільярдів доларів, але там уже буде видно», – додав він.

За словами Шлапака, ухвалений у січні держбюджет-2014 надто оптимістичний, тому доведеться привести його до реальних показників.

«І вже допрацьований бюджет ми представлятимемо МВФ, оскільки саме програма stand-by, яку ми хочемо найближчим часом упровадити, приведе до стабілізації фінансової та валютної ситуації в країні», – сказав Шлапак.

Відкрита влітку 2010 року програма МВФ stand-by передбачала виділення Україні близько 15 мільярдів доларів, проте Київ отримав лише два транші близько 3,4 мільярда доларів. Після закінчення програми stand-by влада України намагалася вести переговори з МВФ про нову угоду.
XS
SM
MD
LG