Доступність посилання

ТОП новини

Суми: в. о. мера став опозиціонер, міськрада просить про розпуск


Активісти на сесії міської ради Сум
Активісти на сесії міської ради Сум
Сьогодні на позачерговій сесії Сумської міськради депутати «взяли до відома» відставку мера Геннадія Мінаєва й обрали секретарем ради і в .о. міського голови Сум депутата фракції «Батьківщина» Олександра Лисенка.

Наближена до тепер колишнього мера Геннадія Мінаєва фракція «Рідне місто» не голосувала за кандидатуру батьківщинівця. Її депутати наголошували на необхідності ухвалити рішення про саморозпуск Сумської міськради і звернення до Верховної Ради про призначення дострокових виборів мера і міськради. Проте міськрада проголосувала лише за проект рішення зі зверненням до Верховної Ради, але без саморозпуску, ініційоване фракцією «Батьківщина». Депутати звернулися з проханням ініціювати дострокове припинення повноважень міськради Сум.

На сесії була присутня більш як сотня людей, серед яких представники громадських організацій і активістів Майдану. Не всі були згодні з новим призначенням, говорили про недовіру й вимагали повної люстрації. Люди звертали увагу на участь Лисенка у передвиборчій агітації Олександра Волкова на парламентських виборах (він балотувався від «Батьківщини», а після перемоги перейшов у фракцію Партії регіонів). Активісти попереджають, що відтепер вони контролюватимуть владу всіх рівнів.

Крім того, на сесії міськрада відправила у відставку виконавчий комітет. До 4 березня будуть прийматися нові кандидатури. До 9 березня виконком вважається чинним.
XS
SM
MD
LG